Trainingsgroep Raymond Van Paemel
 
Op vrijdagavond 23 april vond in Torhout de 22ste Katho-Rembert corrida plaats, een stratenloop over 10km. Met 479 atleten gingen ze om 20u van start met daarbij Team Van Paemel atleet Davy Stieperaere.

Na 1km werden de atleten de verkeerde kant opgestuurd, met als gevolg dat de omloop met zo'n 400m korter werd. Na zo'n 2km spatte de omvangrijke kopgroep uit elkaar onder impuls van Dieter Brouckaert (EA) en Pieter Rijnders (HULS). Deze twee konden zich afscheiden, daarachter ontstond er een groepje met naast Davy ook zijn clubmakker Lieven Vandenbroucke (EA), Christophe Clyncke en Bart Verkaemer. Na 5km volgde de doortocht door het Groenhove bos, daar plaatste Bart Verkaemer een versnelling en nam zo enkele meters voorsprong. Met nog zo'n 3km te gaan liepen Dieter Brouckaert en Pieter Rijnders nog steeds bij elkaar. Op ruime afstand volgde het duo Bart Verkaemer en Davy Stieperaere, kort gevolgd door het duo Lieven Vandenbroucke en Christophe Clyncke.

Dieter Brouckaert kon uiteindelijk in de spurt de maat nemen van zijn belager Pieter Rijnders en won zo voor de 3de maal de Corrida van Torhout. Bart Verkaemer finishte 1'01" na Dieter als 3de, Davy werd nog eens 6 seconden later 4de, Lieven Vandenbroucke volgde op 8 seconden van Davy en maakte de top-5 compleet.

 

Leave a Reply.