Trainingsgroep Raymond Van Paemel
 
Ook naast het lopen doen de atleten van Team Van Paemel het goed. De afgelopen maand juni was het weer zwoegen en zweten tijdens de examens voor hen, maar de beloning mocht er zijn. Tim Alleman studeerde af als Geograaf, hij heeft er een opleiding van 5 jaar opzitten in Gent. Koen Naert studeerde dan weer af als verpleegkundige in Roeselare, een opleiding van 3 jaar. Charlotte Vandewalle behaalde haar Bachelor diploma in de Handelswetenschappen, maar in oktober staat haar 4de en laatste jaar op het programma, haar Masterjaar!Alana Vandeghinste weet vandaag haar resultaten van haar 2de jaar Architectuur aan het Sint-Lucas in Gent.

Proficiat aan onze studenten!
 
 
Op de EAP meeting in Nijvel wist Lander Tijgat opnieuw een heel sterke prestatie neer te zetten. Ditmaal niet op de 800m, maar wel op de 1.500m. Lander finishte als 3de in een tijd van 3.47.20 en kan nu op zoek gaan naar de 3.45. Koen Naert had op de IFAM meeting in Oordegem reeds 3.47.38 gelopen en wilde in Nijvel beter doen. Koen kende spijtig genoeg een mindere dag, maar finishte toch nog in een mooie 3.51.19, zijn 3de beste tijd ooit. Op zaterdag 3 juli loopt Koen de 3.000m tijdens de FC meeting in Oordegem, Lander kiest er voor de 1.500m, ook Tom Vanslambrouck gaat er voor de 1.500m. Philip Van Lierde gaat in Oordegem dan weer op zoek naar zijn besttijd op de 3.000m, die staat sinds vorig jaar op 8'36".
 
 
Picture
De 19de nachtmarathon in Torhout werd een hele zware editie. Er stond een krachtige koude wind en dat zorgde voor heel wat opgaves. Stijn Fincioen won de editie in 2009 en was ook dit jaar favoriet.

Vanaf de eerste kilometer ging Stijn er op een stevig tempo vandoor, Oost-Vlaams kampioen 10.000m Steven Dobbelaere was de enige die aanpikte. Stijn bepaalde het tempo en met z'n tweetjes bleven ze mooi bij elkaar. Halfweg werd er doorgekomen in 1u11'.." Na 30km klokten Stijn en Steven af na 1u41'..", op schema voor een eindtijd van 2u22'-2u23'. Zo'n twee kilometer verder ging Stijn er dan alleen vandoor, dit met nog het zwaarste stuk van de omloop voor de boeg, valsplat en tegenwind. Na 35km had Stijn reeds een voorsprong van anderhalve minuut op Steven.

De laatste 4km waren nog goed afzien, maar Stijn kon mooi standhouden en wist zo voor de 2de maal op rij de nachtmarathon op zijn naam te schrijven. Stijn liep met 2u27'08" ook nog een mooie tijd. Cedric De Caluwe wist in de laatste kilometer nog Steven Dobbelaere bij te halen en werd zo 2de met een tijd van 2u30'10". Steven finishte als 3de in een nieuwe besttijd van 2u30'44".

Klik hier voor de volledige uitslag.

 
 
Eén jaar na het overlijden van topatleet Tom Compernolle werd de 10km van de Nacht van West-Vlaanderen omgedoopt tot de Memorial Tom Compernolle, hij woonde in Torhout en wist deze wedstrijd zelf 3 maal te winnen. Tom Vanslambrouck en Davy Stieperaere zijn twee ex-trainingsmakkers van Tom en waren ook heel goede kameraden van hem, zij eerden TC SWOOSH tijdens de 10km wedstrijd.

Van bij de start ging Abdelhadi El Hachimi ervandoor, hij overklaste iedereen en won dan ook zonder problemen de wedstrijd in 29'56". Alexander Diaz finishte na een sterke wedstrijd als 2de in 30'38", Kristof Mouton maakte 23 seconden later het podium compleet. Tom Vanslambrouck lijkt opnieuw naar zijn beste vorm toe te groeien, hij liep in Torhout een sterke wedstrijd en finishte als 4de met een tijd van 31'14". Davy Stieperaere had wat last van de maag, maar werd toch mooi 8ste in 31'56". Zo'n 1.800 lopers haalden de finish bij de 10km, een record.
 
 
De dag voor Davy Stieperaere 25 jaar werd trakteerde hij zichzelf op een overwinning in de Vuurtorenloop in Oostende, een manche van het Oostand loopcriterium. Davy haalde het gemakkelijk van Dominique Verbeke. Davy verstevigde hiermee zijn leidersplaats in het criterium.

Op zijn verjaardag trok Davy richting een 10 mijl wedstrijd in Nederland. Voor zijn 25ste verjaardag kreeg Davy van de organisatie het startnummer 25 en ze gaven hem ook enkele geschenken. Davy won uiteindelijk de zware 10 mijl wedstrijd en liet zo zijn 2de zege in 2dagen optekenen, van een mooi verjaardagsgeschenk gesproken.
 
 
Op zondag 6 juni trokken Stijn Fincioen en Tom Vanslambrouck naar het Nederlandse Groesbeek voor een zware Internationale 10km. Aan de start heel wat sterke Afrikaanse lopers en daarbij ook enkele Belgische en Nederlandse toppers en subtoppers. Het was er warm en de wind blies hard, geen ideaal weer dus voor de atleten.

Van bij de start gingen de Afrikanen ervandoor, zij gingen vol voor het wedstrijdrecord, daarvoor moesten ze onder de 28' blijven. Stijn liep bijna de hele wedstrijd alleen op zo'n 20m van een grote groep met daarbij oa. Alexander Diaz, Michaël Brandenbourg, Neals Strik, Erik Sanders, Vladimir Tontchinski en Gert-Jan Liefers. Stijn had een zware trainingsweek achter de rug en haasde op de IFAM meeting, de avond voor Groesbeek, nog 3.000m tijdens de B-reeks van de 5.000m en dat was voelbaar.

In de slotkilometer brak de strijd in de groep voor Stijn volledig los, want de 3de plaats van het Benelux klassement stond daar op het spel. Stijn wist in de slotfase nog Vladimir Tontchinski achter zich te laten en finishte zo als 17de in het totaal en 8ste van het Benelux kampioenschap. Tom Vanslambrouck kwam 1'10" later over de finish, hij werd 25ste in het totaal en was hiermee 11de van de Benelux.

Klik hier voor de volledige uitslag.