Trainingsgroep Raymond Van Paemel
 
Samen met een goede wielrenner Sander Cordeel heeft Tim de studentenduatlon voor duo's in Gent gewonnen. In het spoor van Olivier van Hoey nam Tim in het eerste loopgedeelte van 4km een voorsprong op de eerste achtervolgers. Dit waren o.a. Ruben Vispoel, Matthias De Beule, Thomas Dewulf en Lowie De Loose.
Op iets meer dan 1 km van het einde versnelde Tim en kon zo in eerste positie aflossen. Ruben Vispoel wisselde als 3e op iets meer dan 40s. Hij was samen met zijn fietser de grootste bedreiging. Sander reed over de 20km het snelst van alle fietsers en zo kon Tim met bijna 50s voorsprong op de 2e (Ruben Vispoel) en enkele minuten voorsprong op de 3e (Thomas Dewulf) beginnen lopen. De zege leek en was dan binnen. De laatste 3.5km kon Tim dus met enige reserve lopen.

 
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
 
 
Tom Vanslambrouck moest op zaterdag 24 april na 14km uit de wedstrijd stappen tijdens de Lakosta halve marathon. Op maandagavond kreeg hij van de dokter te horen dat hij sinusitis had, hij moest een week thuisblijven van zijn werk en een hele week antibiotica nemen. Intussen is Tom alweer aan de beterhand en doet hij opnieuw rustige duurlopen. Zijn eerstvolgende wedstrijd is op zondag 9 mei, Dwars door Brugge.
 
 
Op zondag 25 april trok Davy Stieperaere naar de Sint-Jansloop in Oostende voor de 10km. Deze wedstrijd is één van de vele manches van het Oostends loopcriterium. Davy kon er gemakkelijk de wedstrijd naar zijn hand zetten en won zo zonder problemen de wedstrijd. De volgende manche is de wijkloop in Stene op zondag 2 mei, ook daar mag en kan Davy de overwinning niet mislopen. Komende maanden wil Davy zich niet enkel wagen aan de vele stratenlopen, ook op de piste heeft hij nog ambitie. Zijn besttijden dateren nog uit zijn juniorentijd en dienen dus dringend aangescherpt te worden.
 
 
Op vrijdagavond 23 april vond in Torhout de 22ste Katho-Rembert corrida plaats, een stratenloop over 10km. Met 479 atleten gingen ze om 20u van start met daarbij Team Van Paemel atleet Davy Stieperaere.

Na 1km werden de atleten de verkeerde kant opgestuurd, met als gevolg dat de omloop met zo'n 400m korter werd. Na zo'n 2km spatte de omvangrijke kopgroep uit elkaar onder impuls van Dieter Brouckaert (EA) en Pieter Rijnders (HULS). Deze twee konden zich afscheiden, daarachter ontstond er een groepje met naast Davy ook zijn clubmakker Lieven Vandenbroucke (EA), Christophe Clyncke en Bart Verkaemer. Na 5km volgde de doortocht door het Groenhove bos, daar plaatste Bart Verkaemer een versnelling en nam zo enkele meters voorsprong. Met nog zo'n 3km te gaan liepen Dieter Brouckaert en Pieter Rijnders nog steeds bij elkaar. Op ruime afstand volgde het duo Bart Verkaemer en Davy Stieperaere, kort gevolgd door het duo Lieven Vandenbroucke en Christophe Clyncke.

Dieter Brouckaert kon uiteindelijk in de spurt de maat nemen van zijn belager Pieter Rijnders en won zo voor de 3de maal de Corrida van Torhout. Bart Verkaemer finishte 1'01" na Dieter als 3de, Davy werd nog eens 6 seconden later 4de, Lieven Vandenbroucke volgde op 8 seconden van Davy en maakte de top-5 compleet.

 
 
Op zaterdag 24 april was er dag 1 van het PK piste. De Oost-Vlamingen trokken naar de piste van Aalst, de West-Vlamingen naar die van Kortrijk. Voor de beste prestatie van de dag zorgde ongetwijfeld Lander Tijtgat, op de 800m finishte hij als 3de in een nieuwe besttijd van 1'53"79. Koen Naert finishte als 6de in 1'56"25, ongeveer 1 seconde boven zijn besttijd.

In West-Vlaanderen maakte Charlotte Vandewalle haar comeback na 6 maanden zonder competitie. Charlotte liep er de 1500m en werd 2de seniore in 5'08"21. Voor Charlotte staan de komende weken nog enkele 1500m wedstrijden op het programma met de bedoeling wedstrijdritme op te doen en de basissnelheid opnieuw te verhogen.

Op zondag nam Philip Van Lierde deel aan de 1500m in het Vlaams-Brabantse Dilbeek, hij finishte als 4de in een tijd van 4'08"05.
 
 
Met de start van het nieuwe zomerseizoen vonden we het tijd om een nieuwe Team Van Paemel website te lanceren. Veel leesplezier namens de volledige trainingsgroep.